Юноши на "Левски" нямат топки, с които да ритат. Това е грозната действителност за случващото се в школата на "сините" на стадион "Раковски", алармираха пред БЛИЦ родители на децата, трениращи в академията, оглавявана от Станислав Ангелов-Пелето.

На "Герена" вече месеци наред изпитват сериозни проблеми с финансите. На първо място е спасяването на лиценза, след това заплатите на футболистите и служителите в "Левски", както и другите текущи разходи, заради което школата на "Раковски" остава на далеч по-заден план. Оказа се, че треньорите там са максимално затруднени и работят в тежки условия, тъй като при някои от формациите на подрастващите дори липсват топки, с които да се провеждат пълноценни занимания. Картинката обаче много скоро ще се промени. И пак след намесата на тръст "Синя България".

Оглавяваното от Васил Колев сдружение на феновете вече на няколко пъти оказа помощ на юношите на "Левски". Припомняме, че в края на март тръстът връчи близо 15 хиляди лева, за да могат таланти на "сините" да участват в международни турнири. Сега тръстът поде кампания и за набиране на средства за трениращите на стадион "Раковски". В домакинството на Локомотив (Пловдив) (5:0) в петък редица фенове подадоха ръка на каузата и благодарение на отзовалите се на призива на тръста, необходимата сума от 2000 лева е почти събрана. Очаква се още в следващите дни юношите на "Левски" от база "Раковски" да бъдат изненадани и да започнат да тренират при по-нормални условия.

Желаещите да помогнат на "сините" юноши могат да го сторят по следния начин:

Paypal:

Или изпратете на имейл: [email protected]

Банка: Сдружение „Синя България”,
IBAN: BG14UNCR70001521759583, BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение за ДЮШ Раковски