Борусия (Дортмунд) обяви наследника на Юрген Клоп като треньор на тима от следващия сезон. Както е известно, 47-годишният специалист в средата на седмицата заяви, че напуска „жълто-черните“ след края на първенството в Бундеслигата.
 
Новият треньор на Борусия ще бъде Томас Тухел. 41-годишният наставник подписа договор до 2018 г. с тима от Дортмунд, който влиза в сила от 1 юли. Любопитното е, че Тухел преди това работи в Майнц, откъдето „жълто-черните“ привлякоха Клоп през 2008 г.

Треньорският опит на Томас Тухел преди петгодишния му престой в първия тим на Майнц се изчерпва с юношеските отбори на Щутгарт, Аугсбург и Майнц. Водил е и втория тим на Аугсбург.
 
Тухел е бивш защитник и в кариерата си на футболист е играл за Щутгартер Кикерс и Улм. Като юноша е носил екипите на Крумбах и Аугсбург. Има три мача за националния отбор на Германия до 18 години.
 
Треньорският талант на бившия защитник проличава още от състезателната му кариера. Той получава доверието на наставника на Щутгартер Кикерс Ролф Шафстал, който му позволява да води тренировки на отбора.
 
Начело на тима на Щутгарт до 19 г. Томас Тухел печели титлата на Германия в тази възрастова група през сезон 2004/05, а в тима са отбора са трима настоящи немски национали - Сами Кедира, Сердар Ташчъ и Андреас Бек.