Лудогорец и Литекс играят в дербито на 26-ия кръг на "А" група. Мачът в Разград е от 20:00 часа и ще срещне лидера и третия в класирането.
 
Победата е еднакво важна и за двата отбора като разградчани ще могат да запазят или увеличат аванса си от 6 точки пред ЦСКА, докато ловчанлии ще гонят второто място, което ще заемат поне за 24 часа преди утрешния мач на "армейците" с Локомотив (София).
 
Лудогорец и Литекс имат равен баланс в срещите помежду си - по 3 победи и 4 равенства, но при голова разлика 14:9 за разградчани. Възпитаниците на Георги Дерменджив обаче не са отбелязали попадение в последните си три срещи - с "Ботев", "Левски" за Купата и Локомотив (София), но и пък и не допуснаха в последните си 8 мача.
 
Литекс има да си връща за последния мач между двата тима в Разград, спечелен от домакините с 5:0 в двубой за Купата на България.
 
Съдията на дербито ще бъде определен два часа преди срещата, а вариантите за главен рефер са два - Ивайло Стоянов или Никола Попов.

Очаква се на мача да бъде националният селекционер Ивайло Петев, който е играл в Литекс между 1996-2002 и 2003 година, а между 2010-2013 бе треньор на Лудогорец.
 
ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС
Начало 20:00 часа, пряко по "Диема Спорт"
стадион: "Лудогорец Арена", Разград
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
 
ludogorec.JPGЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Барт, Моци, Кейсара, Мисиджан, Ешпиньо, Дяков, Безяк, Мисиджан и Вандерсон
Резерви: Аргилашки, А. Александров, М. Александров, Терзиев, Ангуло, Златински, Анисе, Абало, Кишада
Контузени: Чворович и Хамза
Наказани: Няма
 
lit.jpgЛИТЕКС: Винисиус, Попов, Миланов, Перес, Божиков, Асприля, Недялков, Колев, Малинов, Регула, Ангелов
Резерви: Конов, Мунин, Гълъбов, Горанов, Бумал, Руменов, Минчев, Йонсен
Контузени: Десподов