Вече бившият изпълнителен директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев излезе с обръщение към обществеността след като напусна "канарчетата". 
 
Златев бе освободен по решение на новия мажоритарен акционер – Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”, а на длъжността му прокурист няма да бъде назначаван друг. Бившият шеф излезе с обръщение в социалните мрежи и отговори на всички въпроси, които възникнаха след смяната му.
 
Ето изявлението на Златев в социалните мрежи без редакторска намеса.
 
"Това, което се случи между ПФК "Ботев" АД и мен се случва всяка минута някъде по света и не смятам, че трябва да му се отделя особено медийно и публично внимание. Клубът има нов мажоритарен акционер, който има свои възгледи и политика за оперативното управление на дружеството, които съществено се различават от моята визия и разбирания и най-нормалното следствие е да прекратим нашите трудови взаимоотношения. Винаги съм вярвал, че общатата визия, взаимно доверие и работа в екип са фундаментална основа за благополучието на всяко начинание.

Нямам практика да споделям корпоративна информация и мотиви за управленски решения, но отговарям с целия си авторитет и компетенция зад всяко решение, което съм подкрепил и привел в изпълнение по време на работата ми в Клуба. Нямам притеснения относно изминали, течащи и предстоящи проверки на дейността и финансовите операции в Клуба, стига да бъдат изпълнявани от компетентни и обективни професионалисти, запознати с естеството на тази специфична материя и управление на спортно дружество.

Искам да подчертая, че за мен бе чест и привилегия да работя за ПФК "Ботев" АД и не смятам, че причините за моята „раздяла" трябва да бъдат обект на каквито и да е публични и медийни дискусии, защото развитието и просперитета на Клуба са далеч по-важни от промени в оперативното управление и междуличностни отношения. Горд съм от постигнатото в една изключително тежка и буреносна икономическа и политическа обстановка, и няма да позволя да бъде „очернен", омаловажен и дискредитиран нашия труд и авторитет, защото нищо не е по-ценно от истината и достойнството!

Поклон пред всички фенове на този велик Клуб и нека бъде Красота, Вяра и Борба... и Битка до край! "

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите
Купа на България - сезон 2014/2015