Дунав победи като гост Шумен с 4:1 в мач от 23-ия кръг на първенството в Североизточната "В" група. Двубоят не започна по най-добрия начин за русенци. Те трябваше да догонват в резултата, след като още в 6-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Цветомир Цанков усети ъгъла, но не успя да спаси удара и Шумен поведе с 1:0. Още 13 минути бяха нужни на дунавци, за да стигнат до равенството. Мирослав Будинов засече топката след центриране отдясно на Николай Колев и изравни за 1:1. До края на първото полувреме обратът бе факт. След няколко пропуска, в които отново бе замесен Будинов, той асистира на Андреас Васев, реализирал за 1:2 в 26-ата минута.

След почивката момчетата на Веселин Великов не позволиха на съперника си повече шансове. В 51-ата минута попадение на Георги Чакъров бе отменено за нарушение срещу Александър Ангелов. В 55-та минута и гредата помогна на домакините след изстрел на Николай Колев. В 62-ата обаче Чакъров направи резултата 3:1 след пробив през централната част на шуменската отбрана. В 72-ата минута влезлият като резерва Йордан Димитров засече с глава центриране в наказателното поле на домакините, пращайки топката в мрежата за 4:1, с което отбеляза и стотния гол за сезона за Дунав. С това Димитров си спечели и специална премия от 100 лева от един от феновете на русенския тим, които подкрепяха отбора в този мач Венцислав Великов.

След успеха Дунав продължава да води убедително в класирането на Североизточната "В" група с 67 точки и голова разлика 100:9.
В следващия кръг русенци приемат Две могили на 25 април (събота) от 16 часа на Градския стадион в Русе.

ФК Дунав Русе: Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов (65 - Светослав Читаков), Николай Колев (70 - Йордан Димитров), Андреас Васев, Георги Чакъров (80 - Денис Цолев), Мирослав Будинов.