Баскетболният Черно море победи Спартак Плевен с 87:82 в мач от 26 кръг в първенството при мъжете. Варненци имат в актива си 15 победи и 8 загуби и пратиха "Левски" на пето място, за да се изкачат позиция по-нагоре във временното класиране. Загубата остави плевенчани извън плейофите.

След равностойни първи минути плевенчани излязоха напред с 23:20 след кош на Веселин Георгиев и успешен наказателен удар на Станислав Ваклинов. В началото на втория период гостите дръпнаха с 31:27 след тройка на Васил Александров, но отговорът на варненци не закъсня и Милош Коматина и Станимир Маринов изравниха за 36:36. Две поредни тройки на Михаил Танев и Александров поставиха на таблото 48:41 за Спартак след 20 минути игра. След паузата Черно море направи серия от 8-0, дело на Асен Великов и Коматина, за да обърне до 49:48, пише Bball.com. Все пак Александров и Георгиев намалиха пасива на тима си до 58:61. Домакините обаче изчакаха своя момент и чрез Милян Пупович и Коматина взеха глътка въздух за 70:61. През последната четвърт Спартак не се предаде след 13 безответни точки и изравни за 78:78, но Великов не трепна в последните секунди и изведе Черно море до 87:82.

Uапитанът Асен Великов наниза 22 точки за Черно море. Милош Коматина бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 18 и 13 борби. Пламен Алексиев се отчете със 17 точки. Лени Даниел завърши с 11 и 5 борби. Капитанът Веселин Георгиев бе над всички за Спартак с 20 точки. Васил Александров и Урош Величкович отбелязаха по 18. Станислав Ваклинов остана с 13 точки и 9 борби.

Черно море продължава битката за трето място с Рилски спортист. Варненци имат нужда от победа на 25 април срещу Лукойл Академик в Правец, но за да останат "моряците" в челната тройка, самоковци трябва задължително да загубят при визитата си на Балкан в същия ден. Всеки друг развой, включително успех и на Черно море, и на Рилецо, както и поражения, би оставил носителя на купата четвърти.

СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ