Бившият треньор на „Левски” Славиша Йоканович е все по-близо до това да спечели промоция във Висшата лига с Уотфорд. В мач от 44-ия кръг на Чемпиъншип „стършелите” победиха у дома с 1:0 Бирмингам и заеха първото място във временното класиране.

Уотфорд се възползва чудесно от победата на Мидълзбро над Норич, както на издънката на Борнемут. Досегашният лидер в класирането направи 2:2 у дома с Шефилд Уензди, като гостите изравниха от дузпа в 6-ата минута на даденото от рефера продължение.

Крейг Каткарт вкара единственото попадение за Уотфорд в мача с Бирмингам в 56-ата минута. Така тимът на Йоканович зае първа позиция с 85 точки, докато Мидълзбро и Борнемут са с по 84. Норич е на четвърта позиция с 82.

До края на надпреварата остават два кръга. В предпоследния кръг на надпреварата Уотфорд гостува на Брайтън, а Мидълзбро на Фулъм. Борнемут приема Болтън, а Норич гостува на Родъръм.

Първият и вторият в крайното подреждане на Чемпиъншип се класират директно за Висшата лига. Отборите от трето до шесто място включително играят плейофи, за да определят третият отбор, който ще играе в елита на Англия.

Чемпиъншип, 44 кръг
Норич - Мидълзбро 0:1
Уулвърхемптън - Ипсуич 1:1
Борнемут - Шефилд Уензди 2:2
Блекбърн - Нотингам 3:3
Блекпул - Фулъм 0:1
Брентфорд - Болтън 2:2
Чарлтън - Лийдс 2:1
Хъдърсфийлд - Дарби Каунти 4:4
Уотфорд - Бирмингам 1:0
Уигън - Брайтън 2:1
Кардиф - Милуол 0:0

Класиране: 1.Уотфорд 85 точки, 2.Борнемут 84, 3.Мидълзбро 84, 4.Норич 82, 5.Дарби Каунти 76, 6.Ипсуич 75 и други.