Пилотите на Ферари и Форс Индия - Себастиан Фетел и Серхио Перес се разминаха без наказания след сблъсъка помежду им във втората свободна тренировка на пистата в Бахрейн. След контакта между Фетел и Перес, болидът на германеца остана без част от предното крило. Четирикратният световен шампион във Формула 1 бе изключително ядосан от контакта с болида на Форс Индия и нападна Перес в комуникацията си със своя екип от Ферари.

След тренировката Фетел се извини, че е ударил Перес и сподели, че е имал проблеми в овладяването на болида си. В крайна сметка стюардите прецениха, че няма да накажат нито Серхио Перес, нито Себастиан Фетел.

Германецът е оптимист преди старта на пистата "Сахир". "Напълно възможно е да постигнем победа в Бахрейн", сподели германският пилот.

"Мерцедес все още ни превъзхожда, но аз смятам, че ние се приближаваме до техните постижения и ставаме все по-добри", добави Фетел.

В 15 часа стартира третата тренировка в Бахрейн, а от 18:00 часа е квалификацията, която ще бъде предавана директно по Диема Спорт. Платеният спортен канал ще излъчи директно и Гран При на Бахрейн утре от 18:00 часа.