Испанският нападател на „Левски” Антонио Аниете заби хеттрик при победата с 5:0 над Локомотив (Пловдив) и поведе в голмайсторската листа на „А” група. Футболистът на „сините” има 11 гола, като по този начин изпревари бившия играч на ЦСКА Сержиу Буш. Четирима футболисти са с по 9 попадения.

Предвид това, че „Левски” играе във втората шестица и срещу по-слаби съперници, няма да е изненада, ако 29-годишният Аниете вземе голмайсторския приз. Това пък ще бъде негов втори пореден приз за голмайстор. Миналата година той бе номер 1 във втора гръцка дивизия с 21 попадения и бе избран за най-добър чужденец.

„Най-радостен съм, че отново победихме. Връщаме се на верния път. Това, че публиката скандира името ми много ме радва. Не знам колко гола имам, 11-12? Това ме прави много щастлив, но е благодарение на целия отбор“, заяви Аниете, който бе избран за играч на мача.

„Абди ме помоли да му отстъпя дузпата, понеже беше изпуснал едно положение преди това. Ние сме съотборници и приятели. Трябва да сме колегиални един към друг.“

„Аз съм професионалист и трябва да се отнасям сериозно към нещата. Не разбирам така нещата - да се радвам наполовина на терена. Искам да се раздавам във всеки един мач и го правя. Най-добре се чувствам на тази позиция зад нападателя, но изпълнявам инструкциите на треньора”, каза още испанецът.

„Срещу Лудогорец ще направим това, което зависи от нас – залагаме сърце, душа, дори живота си. Очаквам да победим и да продължим напред. Не питайте за след края на сезона, сега мисля само за мачовете с Марек и Лудогорец“, завърши Аниете.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015