Новите стратези в ЦСКА стъпиха на педалите и спретнаха състезание с Томов за полпозишън по най-динамична лъжа.
 
Спомняте си, че в събота Емил Димитров намали напрежението със стотици левове, само и само да направи конструктивен ход в полза бъдещето на армейския клуб, към който е съпричастен. Тогава разговарях лично с него, след като бях помолен за съдействие от хора, с които тук-там сме били на война.
 
Днес вложилият милиони и нерви в академията и базата на Чавдар Етрополе е получил потресаващо предложение от възможно най-висока проба, като вместо 350 000 евро Ивайло Манджуков му е предложил...50 000 евро. Или да бъда точен - 100 000 лева. Ако се свали ДДС от тази сума, то реалното е 40 000 евро, което както и да го погледнете е под 10 процента от цялата.
 
Емил Димитров се съгласи да продължи разговора и да се намери някакъв път, но поне да се даде старт и да се платят именно тези пари. Изглежда обаче някой реши, че си контактува с група на леки момченца и не свърши дори това. В четвъртък само дето не се развъртяха мажоретки пред Президентството, че парите са на линия и започва разплащане. Паралелно отново отговорно се заговори за фалит от фамилния елит, което в по-подреден свят светкавично би изострило вниманието на прокуратурата. Да не говорим за реакцията на останалите акционери, които казват били около 80 на брой.
 
Какво следва? Оттук нататък Емил Димитров ще си вдигне телефона в зависимост от движението на клубната банкова сметка. Опитите отпреди минути на стратезите на лъжата вече им подсказват, че са объркали посоката за подигравки. СМС-ът отпреди минути и след мое предупреждение, че е направен превод, не кореспондира със съдържанието на банковата сметка.
 
Всичкото това ви го казвам публично лично. Няма да има криене зад Проспорт научи или други врели некипели. Ние работим години заедно и знам отлично какво усилие и мечти са вложени, за да се правя на случайно чул, когато земното притегляне е спряло да работи. Може още да не сме изяли торба със сол заедно с Емил, но с тези там нямам дори една салата и нямам никакво намерение да им свалям звезди. Интелектуалците да се оправят. Повече от това няма как да се направи. Най-ранно продължение по темата - в понеделник. Когато банките отворят.
 
И още един въпрос. Каква е процедурата за придобиване на контролния пакет акции и евентуално какво би струвало това? Ако все пак някой продава. Един друг прекрасен приятел пита днес, но няма яснота към кой да се изпрати питането и от кой действително да се получи отговора...Този човек не приема никак удобно идеята за фалит. Сега или лятото. каквото и да означава за шепа хора - "Да се почне начисто!".
 
Аз също не работя. Мандалото ми хлопна.
ПЕТЬО КОСТАДИНОВ-ПОЛКОВНИКА/ПРОСПОРТ