Финландският пилот на Ферари Кими Райконен е убеден, че Скудерията ще започне редовно да побеждава Мерцедес и не е далеч времето, в което отново ще стигне до световната титла.

"Не виждам причина да не ги побеждаваме. Можем да го правим редовно, ако не спираме да се развиваме. Видяхте, че когато Люис и Нико са под напрежение, започват да грешат и да се нападат. Във Ферари направихме по-голяма крачка напред тази зима от Мерцедес и това се вижда директно на пистата”, заяви Райконен.

„От много години не съм виждал нашите хора в Маранело толкова амбицирани да покажат на какво са способни и да видят червените болиди на върха. За Ферари единствената цел е световната титла и съм убеден, че ще я постигнем скоро", допълни Айсмен.

От първите три старта в новия сезон на Формула 1 „черните кончета” записаха една победа чрез Себастиан Фетел в Гран при на Малайзия, а световният шампион Люис Хамилтън спечели останалите две състезания за „сребърните стрели” в Австралия и Китай. В неделя от 18:00 часа е четвъртият кръг от календара за тази година – Гран при на Бахрейн на пистата „Сахир”.