Григор Димитров отпадна на 1/4-финал в турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Най-добрият български тенисист при мъжете загуби с 1:6, 3:6 от Гаел Монфис.

Мач, който бе досущ като този от вчера, в който Гришо се наложи над победителя от миналия сезон Стан Вавринка. Само че с обратен знак... Предвид и силната игра на Димитров в четвъртък, бе необяснимо защо днес се случи точно противоположното.

Хасковлията допусна два пробива в първия сет и един във втория. Освен това често се виждаха непредизвикани грешки, които допълнително допринесоха до поражението.

Двубоят бе четвърти между двамата, след който французинът увеличи преднината си на 3:1 победи. Представителят на домакините ще спори за място на финала с Томаш Бердих. Чехът отстрани Милош Раонич, който след 5:2 в първия сет се отказа поради контузия. 

МОНТЕ КАРЛО, 1/4-ФИНАЛ
  Григор Димитров 1 3  
  Гаел Монфис 6 6  

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор. Българинът откри двубоя със сервис, който не успя да вземе. А опитният Монфис пък затвърди пробива с успешно подаване за 2:0. В третия гейм българинът спечели великопелна точка за 30:0, след като се подхлъзна. Въпреки това той върна удара на французина, както и следващите два. Накрая представителят на домакините прати топката в аут. За съжаление обаче Димитров допусна нов пробив, благодарение на което преднината на Гаел Монфис набъбна до 4:1. След почивката Гришо продължи да изкарва топката в аут и да греши. Последва и последният пробив в първия сет, с който Монфис го спечели с 6:1 и поведе с 1:0. 

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с размяна на по един гейм. В третия обаче Григор за пореден път не се възползва от възможността да пробие. През цялото време резултатът вървеше в негова полза. Дори поведе в дюса. Монфис обаче се измъкна и с къс форхенд се измъкна и излезе напред с 2:1. Последва обаче нов пробив на сервиса на Гришо и категорична игра на франзуцина за 4:1. Грешките на българина продължаваха, независимо че спечели шестия гейм на нула. Преднината успокояваше видимо изморения Монфис, който въпреки своите колебливи изяви в отделни моменти затвори с 6:3 и втория сет, а с него и мача.