Фенербахче победи за втори път все още настоящия клубен европейски шампион по баскетбол. Турският тим спечели с 82:67 и поведе в 1/4-финалната серия в Евролигата с 2:0 победи. Играе се до три успеха.

За разлика от първия двубой преди два дни край Босфора, в който Макаби доминира в продължение на 30 минути, във втората среща турците бяха взели мерки. Те наложиха убийствено темпо от самото начало, защитата им бе непробиваема, а в атака тройките валяха една след друга. Американецът Андрю Гадлък съсипа съперника с 19 точки, а Богданович добави 11 за успеха. За Макаби Джереми Парго отбеляза 16, а Нейт Линард остана с 12.

Третата среща е в Тел Авив на 20 април, а при необходимост четвъртият двубой отново е в израелската столица два дни по-късно. Фенербахче е на победа от участие в Топ 4 на Евролигата в Мадрид. Това ще бъде първо участие на легендарния Желко Обрадович с Фенербахче във финалната четворка. Сръбският колос в треньорския занаят има 8 титли в Евролигата с четири различни отбора - Партизан, Хувентуд Бадалона, Реал Мадрид и Панатинайкос./БЛИЦ