Григор Димитров определи като "една от добрите си победи през този сезон" успеха с 6:1, 6:2 срещу Стан Вавринка в мач от 1/8-финалите на турнира в Монте Карло. Швейцарецът защитаваше титлата си от миналия сезон. В следващата фаза първата ракета на България ще се изправи срещу Гаел Монфис, който пък изненадващо се справи Роджър Федерер.

"Това определено беше една от добрите ми победи през този сезон. Никога не е лесно да играеш само срещу тенисисти, предпочитащи играта на клей, а жребият ми тук определено беше тежък. Днешният мач бе добър за мен. Знам, че Стан не показа най-доброто от себе си, но в същото време смятам, че аз бях причината за това. Успях да го пробия рано в първия сет и набързо навлязох в ритъм, а след това ми беше доста по-лесно", сподели Григор.

"Правил съм го в миналото и вече не съм толкова изненадан, когато спечеля по този начин. В същото време за мен беше добре да направя такава бърза победа, тъй като по-късно играя и на двойки. Все пак най-важното нещо е мачът ми на сингъл утре и съм изцяло фокусиран върху него", добави българинът.

"Имах няколко седмици за подготовка и чувствам, че играя добре на клея. Няма значение срещу кого ще играя. На корта ще покажа моята си игра и ще видя на какво ниво съм в момента", завърши Григор.