Атлетико и Реал завършиха 0:0 на „Висенте Калдерон” в доста динамичен първи мадридски сблъсък помежду им от 1/4-финалите на Шампионската лига. Така съперниците оставиха интригата за реванша на „Сантиаго Бернабеу” след седмица.

Срещата бе повторение на миналогодишния финал в турнира, спечелен от „кралския” клуб, отпразнувал тогава десета европейска клубна титла. Съперниците започнаха агресивно, а в самото начало Гарет Бейл се озова очи в очи с Ян Облак, но топката срещна лицето на вратаря. Феновете на Атлетико освиркваха Роналдо при всяко докосване на топката, а португалецът се разигра и на два пъти създаде опасни положения пред вратата на „дюшекчиите”. Гостите взеха инициативата и трайно се настаниха в полето на Атлетико. Роналдо пробва късмета си на два пъти от пряк свободен удар, но без успех, като при втория топката срещна стената.

В 36-ата минута Облак показа класа и отрази опасен удар на Хамес Родригес, а при ответната атака Икер Касияс се изяви след шут на Антоан Гризман. "Дюшекчиите" поизравниха в края на полувремето владеенето на топката, но в заключителните минути на първата част имаха огромен късмет след скоростна контаатака на Реал. В 42-ата минута Варан намери перфектно Бензема, който подаде към Роналдо, чийто шут от малък ъгъл бе спасен от Облак.

През втората част играчите на Карло Анчелоти продължиха да бъдат по-активни, но нямаха никакъв късмет в завършващата фаза на атаките си. Бранителят на Реал Даниел Карвахал пък отвърна на провокация на Марио Манджукич и удари хърватина, но съдията не видя ситуацията и не изгони защитника.

В заключителните минути „дюшекчиите” заиграха с двама типични централни нападатели, след като Фернандо Торес се появи в игра на мястото на Коке и започна да си партнира с Манджукич на върха на атаката. Този ход на аржентинския специалист Диего Симеоне даде шанс на домакините да засилят натиска в края и в 90-ата минута дори имаха шанс за стигнат до гол, но след намеса на Икер Касияс и бранителите на Реал топката бе изчистена далеч от наказателното поле.

На реванша Реал ще се нуждае от победа, а за Атлетико ще е достатъчно и голово равенство, за да продължи напред. При нулево реми и на „Сантиаго Бернабеу” ще има продължения и евентуално дузпи.
 
atletico.jpgреал_1.jpgАтлетико (Мадрид)Реал (Мадрид) 0:0

Мадрид
, „Висенте Калдерон“
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
 0.9zATL.jpg
СЪСТАВИ
Атлетико (Мадрид): 13.Ян Облак, 23.Миранда, 20.Хуанфран, 3.Гилерме Сикейра, 2.Диего Годин, 14.Габи, 4.Марио Суарес , 10.Арда Туран, 6.Коке (83 - 19.Фернандо Торес), 9.Марио Манджукич, 7.Антоан Гризман (77 - 8.Раул Гарсия )
 
Реал (Мадрид): 1.Икер Касияс, 4.Серхио Рамос , 12.Марсело , 15.Даниел Карвахал (85 - 17.Арбелоа), 2.Рафаел Варан, 19.Лука Модрич, 11.Гарет Бейл, 8.Тони Кроос, 10.Хамес Родригес, 7.Кристиано Роналдо, 9.Карим Бензема (76 - 23.Иско)



Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК