Етър взе очаквана победа с 3:1 при гостуването си на аутсайдера „Ботев” (Козлодуй) в мач от 18-ия кръг на Северозападната "В" група. Треньорът Георги Василев заложи на същите титуляри от победата с 4:1 над Академик (Свищов), пише sport-vt.com. На вратата на Етър отново бе треньорът на вратарите Румен Русев, като централна двойка действаха Копаранов и Макенджиев, бекове Аладжов и М. Николов, опорни халфове Анев и Камил, по фланговете Писаров и Николаев, а в центъра на атаката – Кънев и Колев.

Мачът се игра на недобър терен, но при хубаво и топло време. „Виолетовите” наложиха пълен превес от самото начало и голът се печеше. Удари на Тихомир Кънев и Искрен Писаров минаха грай гредите, а Тодор Колев в 10-ата минута от 7-8 метра пропусна да открие. Етърци набързо изпълниха 4-5 корнера пред козлодуйската врата. Логичното се случи в 15-ата минута, когато след поредното центриране от ъглов удар защитникът Милчо Макенджиев с глава откри резултата – 0:1. Гостите продължиха да атакуват и в 22-ата минута Искрен Писаров наниза второ попадение.

Още в ответната атака обаче след грешка на Копаранов домакините успяха да върнат един гол – 1:2. Надмощието на Етър продължи и гостите отправиха серия от удари към вратата на „Ботев” (Козлодуй). В 38-ата минута едва не стана 1:3, но стражът на домакините успя да извади топката.

След почивката положенията не бяха толкова много. „Ботев” имаше възможност да изравни в 52-ата минута, но вратарят Русев спаси и Копаранов доизби от голлинията. В 70-ата минута на мястото на Анев влезе Иван Петков. Минута по-късно всичко бе окончателно решено – защитник на козлодуйци игра с ръка в наказателното поле и реферът Даниел Цолов отсъди дузпа, която Тихомир Кънев превърна в гол за 1:3.

Малко след това в игра се появи и Димитър Байдаков на мястото на Писаров. До края етърци владееха играта, но нямаха нови чисти положения. В 88-ата минута на мястото на Николаев се появи опитният Илко Трифонов.

След успеха Етър събра 42 точки и продължава да е на една зад втория Бдин (Видин). Лидер с 49 точки е Спартак (Плевен).

Съставът на Етър: Русев, Аладжов, Макенджиев, Копаранов, М. Николов, Анев (70 Ив. Петков), Кямил, Николаев (88 Трифонов), Писаров (78 Байдаков), Кънев, Колев