Бащата на намиращия се в кома пилот от Формула 1 Жул Бианки – Филип, сподели, че катастрофата, претърпяна от сина му, е нещо много по-лошо за всички, отколкото една бърза смърт. Пилотът е в кома вече половин година след ужасяващата катастрофа по време на Гран при на Япония през миналия сезон. За семейството му не остава нищо друго, освен да продължи да се моли и да чака положителни новини.

„Питаме се всеки ден дали ще се справи и ако да, дали ще остане инвалид или ще може отново да живее нормално. Мога само да кажа, че тази катастрофа ни засегна всички по-тежко, отколкото една бърза смърт. Страданието няма край. Всичко е една ежедневна мъка”, споделя Филип Бианки в емоционално интервю пред ежедневника Nice Matin.

Напредъците на Жул Бианки са минимални и състоянието му остава стабилно. Всички негови органи работят нормално без подкрепата на апарати. Филип Бианки благодари на всички фенове за подкрепата, която оказват на сина му. „Ще ви уведомяваме своевременно, когато има новости, независимо дали новините са добри или лоши. Той продължава да се бори, както винаги го е правил. За него всеки ден е като един маратон”, допълва бащата на пилота.