Отборът на Мерцедес отново се представи най-добре по време на квалификацията за Гран При на Китай. По познатия сценарий досега световният шампион Люис Хамилтън ще стартира първи утре, а съотборникът му Нико Розберг втори.

Британецът завъртя най-бързо обиколка, като спря хронометрите на 1:35.782 минути. Розберг изоставаше на повече от секунда, но в края на третата сесия постигна 1:35.824, което отново не бе достатъчно, за да мине пред Хамилтън.

Основният конкурент на Мерцедес - Ферари, бе бавен, като единствено Себастиан Фетел успя да извлече максимума. Победителят от Гран При на Малайзия даде време от 1:36.687 минути за третата позиция. Световният шампион от 2007 година Кими Райконен пък ще тръгне под номер 6 от трета редица.

В Уилямс могат да бъдат доволни от днешния ден, след като Фелипе Маса постигна четвърто време, а Валтери Ботас пето.

Слаб обаче се оказа уикендът за Макларън. Фернандо Алонсо завъртя едва осем обиколки, докато Дженсън Бътън с две по-малко. Това отреди на британеца 17-о място и 18-о на испанеца.

Стартът на третия кръг от програмата на Формула 1 за Голямата награда на Китай е утре, 12 април, от 9 часа българско време.