Лукойл Академик победи "Левски" със 101:88 в дербито на 25 кръг в баскетболното първенство. Двубоят бе по-различен поради една единствена причина - един срещу друг за първи път се изправиха големите приятели и дългогодишни партньори начело на "Левски" Константин Папазов и Тони Дечев. Раздялата между тях настъпи в началото на март, когато Дечев получи покана и пое Лукойл Академик. След дълги години на вярна работа с Папазов той напусна "синия" лагер. Тогава Тити не успя да скрие мъката си и каза, че го боли, но все пак пожела успех на дясната си ръка, която му служеше вярно толкова дълго време.

Двубоят се превърна и в надпревара между Тери Смит от Лукойл Академик и Павел Иванов от "Левски". Американецът завърши с 35 точки, българинът наниза 43! За победителите 18 добави Даниел Браун, с по 13 останаха Димитър Димитров и Никола Драгович. За "сините" Алекс Симеонов остана с 22 точки.

Лукойл Академик спечели първата част с 33:23, след като Тери Смит се развихри и наниза 18 точки (4 от 4 от тройката) само за десет минути. Във втората част "Левски" вдигна оборотите и след четири поредни тройки се доближи на шест точки от тима от Правец - 41:35. На полувремето резултатът бе 64:50 за Лукойл Академик. В третата четвърт "сините" намалиха изоставането си при резултат 68:62 за Лукойл Академик. Реализаторският дуел между Тери Смит и Павел Иванов продължи с пълна сила, като при резултат 77:68 в полза на домакините, всеки от двамата бе реализирал по 34 точки. След 30 минути резултатът бе 81:73. В последната четвърт домакините удържаха преднината си и спечелиха заслужено със 101:88./БЛИЦ

Статистика от дербито - ТУК