Скандалното съдийство на Димитър Андреев на двубоя Верея Стара Загора – Локомотив Мездра (1:0) стана причина да потърсим треньора на потърпевшите от Мездра. Ето какво каза наставникът Иван Редовски по случая, който БЛИЦ първи съобщи – реферът е казал на играчите на Локо (Мездра), че ще даде дузпа за домакините от Стара Загора.

“Отвратени сме от съдийството. Явно всичко се решава по втория начин и искат да спасят Верея в “Б” група. Имахме опасения още преди срещата, защото знаехме, че Верея не ни превъзхожда и няма как да ни победи. Явно обаче са намерили начин чрез съдията. През целия двубой поведението на рефера беше надменно и нагло”, заяви Редовски пред БЛИЦ.

“През целия мач ни тикаше в нашата половина, дори в наказателното поле. Ние за цял мач не изпълнихме нито един корнер, нямаме и фаул в тяхната половина. Изгони нашия футболист Ивайло Цветанов без дори да е извършил нарушение – даде му два жълти картона за разкарване на топката. А в единия случай момчето само побутна топката от яд заради отсъждането, никакво разкарване нямаше. В друг случай играч на Верея стреля към нашата врата и топката излиза в аут. Само че той дава ъглов удар, а играчите на Верея се прибираха към центъра, въобще не очакваха, че ще им дадат корнер”, допълни треньорът на Локомотив (Мездра).

На въпрос, имат ли притеснения, че може да изпаднат, Редовски заяви: “Не, нямам. Искам да уточня, че не хвърлям цялата вина върху съдията. Ние също сме сгрешили, щом не сме успели да вкараме гол. Но такова поведение на рефера, просто е подигравка. Нашият отбор няма да изпадне независимо какво решение са взели някъде.”

“Накрая отидох и поздравих съдията. Написах в протокола, че ще подадем жалба. Няма да оставим нещата така. Загубили сме над 15 точки в 90-ата минута и в добавеното време. Вече ми се струва като тенденция”, завърши Редовски.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ