Капитанът на Локомотив (Мездра) Николай Цветков потвърди разкритието на БЛИЦ за скандалното поведение на съдията Димитър Андреев в мача на "железничарите" срещу Верея. Тимът от Стара Загора спечели с 1:0 след гол от дузпа в края, измъквайки трите точки от един от конкурентите си за оцеляване в "Б" група.

БЛИЦ вече разкри, че реферът е "съветвал" гостите от Мездра да не се напрягат и им е казвал, че ще даде дузпа на Верея.

"Случилото се вчера в Стара Загора беше голяма гавра с нас. Вярно е това, което сте изнесли за читателите. Хубаво е, че се дава гласност на случилото се, защото видяхме как Верея са отразили мача на клубния си сайт. За тях всичко е минало нормално, но нека признаят, че съдията ги добута до победата. Самите те му се присмиваха на отсъжданията", коментира капитанът на Локомотив (Мездра) Николай Цветков пред БЛИЦ.

"Очевидно съдията беше подготвен. Не отсъждаше явни фаулове за нас. Цял мач ни предупреждаваше, че ще им даде дузпа. Това нормално ли е? Търпим, търпим, но не може вечно да премълчаваме нещата. Съдията се държеше умишлено нагло с нас и гледаше да ни провокира. За цял мач даде едва две нарушения в наша полза. Даже всеки опит за наша атака беше спиран с фаул в нападение", разказа още Демона.

"След като отсъди смешната дузпа за Верея му поискахме обяснение, а той ни заплаши, че ще опише всичко в доклада и ще ни накажат за обидни реплики. Огорчени сме от случилото се. Но така ще бъде, докато позволяват да се играе футбол на някакво стадионче без съблекални и с четирима човека на трибуните, както и да пращат поръчкови съдии като този", добави афектираният капитан на Локомотив (Мездра).

"И да го попитам този - Димитър Андреев, поне малко не се ли срамува? Как може да даде дузпа без дори да има фаул на моя съотборник Стоян Димов, който беше зад футболиста на Верея. Да не говорим, че съдията не видя нищо при отсъждането си, но спринтира, за да посочи бялата точка. И щом дава дузпа, не е ли редно да покаже втори жълт картон на нашия футболист? Почувства се гузен и не го направи. Той е дребна душица", каза още афектираният Николай Цветков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ