ЦСКА и "Левски" висят сериозно за евролиценза и на 99% няма да получат такъв от УЕФА за сезон 2015/16. Това показва документът,  който БЛИЦ първи публикува. В него са посочени всички задължения на родните клубове към държавата. Данните са до 31 декември 2014 г.

Общите дългове на ЦСКА възлизат на точно 10 035 419 лева и 58 стотинки. "Левски" е втори в класацията при длъжниците с 4 064 477 лева и 73 стотинки. Припомняме, че 31 март бе крайният срок, в който футболните клубове трябваше да докажат пред Лицензионната комисия, че са изрядни. Наши източници разкриха, че нито "червените", нито "сините" са предприели мерки за разсрочено погасяване на дълговете към НАП. В много тежко състояние са още два клуба - Локомотив (Пловдив) - 1 168 894 лева и Локомотив (София) - 1 118 396 лева.

"Нека не звучи стряскащо, но това са фактите. За да избегнат отнемането на евролиценза, ЦСКА и "Левски" трябва да платят накуп въпросните суми, тъй като срокът за разсрочено разрешаване на проблема изтече. В противен случай УЕФА няма да се смили и ще бъде безкомпромисна. Що се отнася да евролиценза, нищо не зависи от нас, а от европейската централа", категорични бяха източници на БЛИЦ от БФС.

От кулоарите на НАП пък бяха категорични, че до 31 март нито от ЦСКА, нито от "Левски" са предоставили бележки за предприето разсрочено изплащане на многобройните борчове или документи за обезпечаване.

БЛИЦ още веднъж уточнява, че това са задължения към държавата. В таблицата не са посочени дълговете към частни лица (треньори, футболисти или мениджъри).

licenz.jpg

* Отворете изображението в отделен прозорец на браузъра си, ако искате да видите цифрите в по-голям шрифт, или кликнете - ТУК.