"В ЦСКА има преструктуриране на акционерния капитал", заяви изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров, който коментира пред медиите бъдещите промени в клуба.

Преди часове на страницата на ЦСКА ТВ във "Фейсбук" беше публикувана новината, че ЦСКА вече има нов собственик. Тодоров потвърди, че акциите са прехвърлени на излъчените от феновете техни представители - Милко Георгиев и Борислав Лазаров.

Изпълнителният директор каза, че предстои свиване на бюджета на ЦСКА, но не пожела да разкрие кой ще осигурява финансите.

"На "Българска армия" няма един мажоритарен собственик. С най-голям дял са Борислав Лазаров и Милко Георгиев, които бяха излъчени от феновете да получат от Александър Томов контролния пакет акции", каза Тодоров.

"В ЦСКА предстои намаляване на бюджета. Трябва да бъде стегнат, да развиваме ДЮШ, инвестиции в материалната база и селекция предимно с български футболисти", продължи шефът.

"Обсъждахме оперативни неща. Днес приключи преструктурирането на капитала, така че вече обсъждаме бъдещите промени в клуба. С треньорите си говорихме за бъдещите им планове и така. Има яснота кой ще осигурява бюджета или по-точно за текущите разходи. Няма мистика. В ЦСКА няма чичко-паричко, който да дава пари и да се наредят 100 човека на опашка, за да му ги вземат. Опитваме се да избегнем това нещо, в клуба има 80 акционери. Аз трябва да остана... поне засега, защото има плавен преход. Ако веднага напусна клуба, ще се получи сътресение", каза още Александър Тодоров.

"Възможно е още до края на седмицата да се започнат преговори с футболистите за намаляване на заплатите", добави шефът в ЦСКА.

Канал 3 публикува цялото изказване на Александър Тодоров:


 

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите


Купа на България - сезон 2014/2015