Пролетните мачове започнаха преди месец и половина, а досега есенният лидер ЦСКА е спечелил само една точка, все още не може да вкара дори и един гол, а в най-стабилната преди няколко месеца защита цари хаос при всяко центриране от статично положение.

Отборът, който излъчваше амбиция и борбеност дори и тогава, когато губеше точки, сега изглежда безволев и примирен. През есента босът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза, че има голям риск червените да станат шампиони, но нито веднъж не ги похвали, защото очевидно се страхуваше от тях. През пролетта пък е очевидно, че не става въпрос за спад във формата на армейците, а за срив, който на практика вече извади ЦСКА от битката за титлата и постави под въпрос не евролиценза, а спечелването на евровиза от най-титулувания български клуб. Защото, ако сриването не бъде спряно, червените като нищо могат да останат на някое от последните места в първата шестица. А съвсем скоро Юлиан Инджов искаше Стойчо Младенов да подаде оставка, ако ЦСКА не спечели титлата. Същевременно бизнесменът обещаваше, че ако червените не станат шампиони, ще се оттегли и самият той.

Всъщност, точно Инджов е един от участниците в спектакъла, който за няколко месеца превърна ЦСКА от лидер в боксова круша. След медийните обвинения, че на „Армията“ са се събрали най-слабият вратар, един от най-слабите треньори и няколко футболни недоразумения от чужбина, се намесиха и тези, които сега стават собственици на клуба. Първо Манджуков се консултира с боса на конкурентите от Лудогорец Кирил Домусчиев за това каква да е заплатата на треньорите в ЦСКА, а после беше поискано намаляване на възнагражденията не само на щаба на Стойчо Младенов, а и на тези на футболистите.

Клубната телевизия даде едно рамо като излъчи голямо интервю с наскоро избягалия Антон Карачанаков, в което Тони нападна Стойчо и чужденците в отбора. 

Томов получи заем от „инвеститорите“ с падеж, който „случайно“ съвпадна с датата за подаване на документите за лицензиране 31 март. Спектакълът продължи няколко месеца и достигна връхната си точка с декларации, пресконференции и обещания в края на март и началото на април.

В крайна сметка целта беше постигната – Томов и Стойчо бяха извадени от ЦСКА. Малка подробност е, че същевременно ЦСКА беше изваден от борбата за титлата. Това донесе задоволство на мнозина. Доволен беше и Домусчиев – след рекордната загуба на армейците в Разград, шефът на Лудогорец вече не се притесняваше, че има риск неговият тим да не стане шампион и беше в значително по-добро настроение от това, което демонстрира предната вечер в „Панорама“. Затова, след мача той великодушно похвали червените. Направи го за пръв път откакто напусна „Армията“.

 Може би сега Домусчиев очаква на свой ред да получи похвали от новите шефове на ЦСКА и да се чувства в Борисовата градина така, както се чувстваше докато беше част от „титаничното” управление...
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ