Уважението е едно от качествата, които мъжете задължително трябва да притежаваме. Да уважаваме свои и чужди, да бъдем джентълмени, да уважаваме хората около нас, действията и постъпките им. Тази част от мъжките достойнства обаче май е останала на заден план в „Левски”. Поне така излиза от думите на бившия треньор на тима Пепе Мурсия.

Испанецът има да получава пари. Но още не ги е получил. Той обаче ясно показа, че не е разочарован толкова от все още неизплатените суми, колкото от отношението към него.

„Левски“ не показа уважение към мен и сега ще страда. Въобще не ме интересува дали имат проблем с лиценза. Осем месеца нито един човек от клуба не се сети да ми се обади. Хей така, за да ми обясни защо се бавят парите ми. Това е тотална липса на уважение. Защо тогава трябва да помагам на „Левски“, изрече Мурсия.

Испанецът е напълно прав. Уволниха го след 3 срещи и го обвиниха, че не знае как дори тренировки да провежда. Нищо, че е водил Атлетико (Мадрид). Няма как при цялото проявено неуважение да очакват обратното от Мурсия. Лошото е, че това не е единичен случай. Подобно е положението и със Славиша Йоканович, който чака своите суми от още по-дълго време. И него никой не го търси, ей така да види как е дори. Преведоха му едни 5000 евро, които са 1/10 от дължимото и дотам.

Лошото, е че Гонзо, Батков и компания дори обвиняват въпросните хора, че си искат парите. Обвиняват ги, че не проявяват уважение към клуба, в който са работили. А как клубът проявява уважение към тях?

Още по показателен е един случай от преди повече от година. Сръбското светило Люпко Петрович дойде в България. Човекът, който донесе много радост на „Левски” и все още е любимец на „синята” публика. Петрович пристигна за 2 дни в България. Нито един ръководен фактор в „Левски” не се сети да му звънне да го попита как е. Да го покани на вечеря или дори на кафе. Просто заради добрите стари времена, заради пустата му проява на елементарно уважение.

А как постъпиха от Литекс, където сърбинът също бе треньор? Ръководството на „оранжевите” веднага се свърза с Люпко. Шефовете на тима дойдоха до София, за да отдадат дължимото на сърбина. Благодариха му и му признаха, че са били „боси” във футбола преди той да стъпи в Ловеч. Уважение!

Затова в „Левски” да не се учудват когато някой проявява неуважение към тях. Когато някой си поиска дължимото. Каквото повикало, такова се обадило.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ