Лудогорец се наложи с категоричното 4:0 в домакинството си на ЦСКА. Головете за шампионите отбелязаха Александър Барт, Марселиньо, Върджил Мисиджан и резервата Жуниор Кишада. По този начин разградчани дръпнаха с 6 точки пред "армейците", които ги преследват в спора за титлата.

Двубоят на "Лудогорец Арена" беше белязан от скандалното съдийство на Георги Йорданов през първото полувреме. Топреферът подмина груби нарушения на играчи на домакините в началните минути, като върхът беше проявата на Козмин Моци в 22-ата минута. Тогава звездата на Лудогорец се изяви като каратист. Румънецът нокаутира нападателя на ЦСКА Стефан Николич, поваляйки го с крак в корема без дори да играе за топката. Георги Йорданов обаче не посмя да изгони Моци, като дори не му вдигна и жълт картон за безумното влизане срещу съперника. Все пак до края реферът показа жълт картон на играч на разградчани. Получи го капитанът Светослав Дяков, който ще бъде наказан за първия полуфинал за Купата срещу "Левски" - в сряда от 19:00 часа на "Лудогорец Арена".

Победата тази вечер е най-изразителната за Лудогорец срещу ЦСКА. Както е известно, досега "армейците" никога не са печелили трите точки в двубоите с разградчани за първенство. От 11 шампионатни срещи Лудогорец има вече 8 победи, а 3 мача завършват наравно.

lud_cska.jpg

При гостуването на "Лудогорец Арена" официален дебют начело на ЦСКА записа новият треньор Галин Иванов, който направи няколко промени сред титулярите, оставяйки на пейката Тони Силва и Луис Соарес. За сметка на тях от първата минута започнаха Иван Стоянов и Наменя Милисавлевич.

"Червените" инкасираха шеста поредна загуба в Разград, като в тези срещи ЦСКА така и не съумя да реализира гол. Също така "армейците" вече в пети пореден шампионатен двубой не успяват да поразят вратата на противника - загубите с по 0:2 от Локомотив (София) и "Ботев" (Пловдив), както и поражението с 0:1 от Берое и 0:0 със същия съперник.

Дербито на 24-ия кръг започна на високи обороти. В 4-ата минута Владислав Стоянов се намеси решително след удар на Николич и запази мрежата си суха. Последваха няколко груби нарушения, предимно на играчи на Лудогорец, но съдията Георги Йорданов ги подминаваше само с устни забележки. В 22-ата минута дойде скандалната проява на Моци, който обаче не беше изгонен заради ритника в корема на Николич. За сметка на това реферът от Габрово вдигна първия картон на играч на ЦСКА - Иван Стоянов, който фаулира Мисиджан. Именно холандецът създаваше най-много главоболия на отбраната на "армейците", които трудно спираха пробивите му по лявото крило.

В 27-ата минута опасна атака на гостите беше спряна със спорна засада на Кукоч. Резултатът беше открит в 37-ата минута. Александър Барт се разписа с глава след центриране на Ешпиньо. При ситуацията снажният Марин Оршулич изпусна френския защитник на домакините и той направи 1:0 с глава.

bart_cska.jpg

В 58-ата ЦСКА пропусна да изравни. Неманя Милисавлевич центрира отляво, а в полето на Владислав Стоянов бранителите в зелено изпуснаха Николич, който засече с глава, но неточно в аут. В 64-ата Мисиджан преодоля Венци Василев отляво и центрира към Марселиньо, който надскочи Оршулич и засече с глава, като Уваренко опита да спаси, но не можа и топката влетя в мрежата му за 2:0.

В 78-ата избраниците на Галин Иванов пропиляха нов шанс. Милисавлевич центрира отдясно, Жоаким се размина с топката пред Владислав Стоянов, след което Луис Соарес не можа да я насочи във вратата и я изпрати над напречната греда. Секунди след това домакините окончателно решиха спора. Върджил Мисиджан също вкара, след като получи топката от Абало и се разписа с мощен изстрел от границата на наказателното поле - 3:0. В добавеното време появилият се по-рано на смяна Жуниор Кишада направи 4:0, като и при тази ситуация бранителите на ЦСКА действаха неразчетено.

След успеха Лудогорец събра 51 точки, а "армейците" остават втори с 45 в актива.

Мачът по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 4:0
1:0 Александър Барт (37), 2:0 Марселиньо (64), 3:0 Върджил Мисиджан (79), 4:0 Жуниор Кишада (90+1)

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 27.Козмин Моци, 5.Александър Барт topka.jpg, 25.Йордан Минев, 8.Фабио Ешпиньо, 18.Светослав Дяков jalt.jpg (87 smqna.jpg 23.Христо Златински), 84.Марселиньо topka.jpg (87 smqna.jpg 7.Михаил Александров), 93.Върджил Мисиджан topka.jpg, 17.Даниел Абало, 9.Роман Безяк (82 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада topka.jpg)
Резерви: 31.Георги Аргилашки, 16.Браян Ангуло, 15.Александър Александров, 23.Христо Златински, 88.Вандерсон, 11.Жуниор Кишада, 7.Михаил Александров
Треньор: Георги Дерменджиев
  

cska.JPG
ЦСКА: 12.Максимс Уваренко, 21.Венцислав Василев, 3.Александър Тунчев jalt.jpg, 48.Марин Оршулич, 77.Тончи Кукоч, 4.Стивън Сънди, 8.Борис Галчев, 73.Иван Стоянов jalt.jpg (60 smqna.jpg 7.Тони Силва), 11.Неманя Милисавлевич, 70.Хуан Фелипе (46 smqna.jpg 20.Луис Соарес), 9.Стефан Николич jalt.jpg  (74 smqna.jpg 13.Орелиен Жоаким)
Резерви: 1.Анатоли Господинов, 6.Пламен Крачунов, 19.Апостол Попов, 16.Петър Витанов, 7.Тони Силва, 13.Орелиен Жоаким, 20.Луис Сoарес
Треньор: Галин Иванов


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Светослав Дяков (Лудогорец); Иван Стоянов, Стефан Николич, Александър Тунчев (ЦСКА)