Председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев зададе три въпроса към Тодор Батков, на които адвокатът трябва да отговори с "да" или "не". Журналистът иска Батков да разясни кратко и ясно дали "Левски" има задължения, които клатят лиценза и дали може да се справи с издръжката на клуба.

Ето написаното от Васил Колев във вестник "Тема Спорт":
"Имам един приятел, който много обича да разказва за подвизите си сред жените. Как го погледнала, какво му казала, той какво си помислил, къде ще я покани на вечеря, каква ще бъде следващата му стъпка и т.н. Дълго и напоително. Докато един ден приятелите му слушатели просто му казахме: "Да или не? Отговаряш на този въпрос и след това може да разказваш всичко останало. Но започваш с "да" или "не"!".

Тодор Батков също обича да разказва дълги и напоителни истории. Най-интересното е, че има достатъчно медии, които преразказват неговите истории. Още по-забавно е, че има и твърде много слушатели, които предпочитат дългите и напоителни истории вместо ясните и конкретни отговори.

Мажоритарният собственик на „Левски” се изпъна почти преди седмица на летището и ядосано разказа за това, че е единственият човек, който се грижи за „Левски” години наред и отново ще се погрижи нещата да бъдат наред. Това се случи между характерното за него остроумие и приказките за лошия тръст и детската градина. Съвсем естествено медиите повярваха, че даже и обясниха, че „Левски” е намерил пари, феновете се "успокоиха", комсомолци от всички страни изпъплиха и заклеймиха лошия тръст, дръзнал да тормози спокойствието на Тати.

Всички зачакахме сакралния 31 март.

На 31 март привечер научихме няколко важни неща. Всички клубове в България са УСПЕЛИ да попълнят документите си за лиценз и това бе тиражирано като огромен успех и достижение. А за да попълниш документи, което хиляди български граждани правят всекидневно, се изисква едно сравнително елементарно ниво на грамотност.

Аз лично не успях да науча дали Тодор Батков е намерил необходимите 805 000 лева или поне да ги е разсрочил. Тоест не успях отникъде да разбера дали към сегашния момент „Левски” има 0 лева задължения, които да застрашават получаването му на лиценз първо за европейските турнири, а след това и за вътрешното първенство.

Ето това е голямото предизвикателство пред клуба в този момент. Как точно да каже истината, така както тръстът го прави всеки ден. Заради това съм силно любопитен от следващото интервю на мажоритарния собственик, въпросите, които ще му се зададат, и най-вече отговорите, които ще се получат. Подсказвам, ако някой не разбрал:

Еднозначни отговори на съвсем ясни въпроси без никакви други прилагателни и съществителни.

А иначе за сведение: тръстът без проблеми щеше да се справи да попълни документите на „Левски” по процедурата с лицензирането, както гордо съобщава "Батков". Ама май не беше в това въпросът, нали?

Въпросите към Батков:
- Тодоре, извади ли парите, които обеща, "да" или „не”?
- Тодоре, има ли „Левски” дори и една стотинка задължения, които застрашават лиценза, "да" или "не"?
- Тодоре, ще се справиш ли с финансовата тежест „Левски” да функционира като нормален професионален клуб, както си го правил досега - "да" или "не"?"