Възпитаникът на треньора на Кубрат Пулев Ули Вегнер и световен шампион по бокс в категория лека-тежка на Международната федерация по бокс (IBF) Йоан Пабло Ернандес е пред финансов нокаут, съобщават немските медии.

30-годишният боксьор трябва да плати 4245 евро издръжка за извънбрачния си син Жан-Пол, който е едва на три години, както и по 416 евро всеки месец оттук нататък. До това споразумение са стигнали роденият в Куба боксьор с германски паспорт и бившата му приятелка Илиан Оливера пред съд в Саксония.

Сега Йоан Пабло Ернандес ще трябва да се боксира, за да може да плаща издръжката на извънбрачния си син. Той има проблеми и с финансовите служби, след като парите от последния му мач през август миналата година (около 250 000 евро) са отишли за издължаване на неплатени данъци. Проблем пред боксьора е, че от Зауерланд не са му насрочили скоро дата за следващ мач, с който да може да понапълни сметката си и да закърпи финансовото си положение.

„Направих грешка, от която не се гордея. Ще направя максимални усилия да изпълня задълженията си”, коментира Пабло Ернандес, чиято съпруга Сали, с която имат две деца, все още е с него въпреки изневярата 31-годишната Илиан Оливера, която живее с 3-годишния си син в Дрезден.

„Той винаги е обещавал, че ще се грижи за детето си, но не му купува почти нищо”, споделя Илиан Оливера.

Йоан Пабло Ернандес има 29 победи на професионалния ринг и 1 загуба.