В 21:00 часа тази вечер младежкият ни национален отбор започва пътя си към Евро 2017 в Полша. Нашите гостуват на Уелс на "Кардиф Сити Стейдиъм", а мачът е първи от квалификационна група 5, в която са още Дания, Румъния, Армения и Люксембург. Срещата с "драконите" е официален дебют за новия селекционер на България Антони Здравков.

Както е известно, аут за двубоя е капитанът ни Милен Гамаков, който е наказан. В негово отсъствие, лентата ще носи Кристиян Малинов. Талантът от Литекс се подготвяше с мъжкия ни тим по време на лагера за двубоя с Италия (2:2), след което се присъедини към формацията на Сухия. Други проблеми пред селекционера Антони Здравков няма, като той и неговият щаб ще се чудят до последно кой да застане на вратата - Александър Любенов от Септември (Симитли) или Кристиян Кацарев от Локомотив (София).

Съставът на Уелс, който може би доста хора в България подценяват, обаче има футболисти на грандове като Ливърпул и Манчестър Сити. Представител на "мърсисайдци" е крилото Хари Уилсън, когото мнозина сравняват с Гарет Бейл. Въпреки че е на 17 години, той вече е играл и за първия отбор на Уелс. От Манчестър Сити пък е вратарят Били О`Брайън.

Снощи младежките ни национали проведоха официалната си тренировка на "Кардиф Сити Стейдиъм". Стадионът е с 33 хиляди седящи места, а теренът е с максимални размери. Всички 18 футболисти взеха участие в заниманието, което продължи 60 минути.

Футболистите, които взеха участие в тренировката на нашите: Александър Любенов, Красимир Костов, Пламен Гълъбов, Петър Витанов, Радослав Цонев, Александър Василев, Никола Колев, Кристиян Малинов, Бекир Расим, Цветелин Чунчуков, Лазар Марин, Христо Попадийн, Радослав Терзиев, Живко Хаджиев, Георг Илиев, Милчо Ангелов, Антонио Вутов, Кирил Десподов.

НАШАТА ГРУПА 5 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ