Американецът Джон Иснър бе изключително щастлив след успеха си срещу Григор Димитров със 7:6(2), 6:2 и призна, че грешките на българина са му помогнали да се поздрави с победата и да се класира за 1/8-финалите на силния турнир по тенис в Маями. Гришо отпада за втора поредна година в третия кръг на тази надпревара, след като направи множество грешки във втория сет и допусна Иснър да реализира 15 аса в мача.

"Не мисля, че Димитров игра най-добрия си тенис тази вечер, но аз имам голяма заслуга за това. Бях малко нервен в началото, защото никога не съм играл тук толкова късно вечерта и то на Централния корт. Всичко беше различно. След като спечелих първия сет, се отпуснах малко. Неговите грешки в съчетание с моята увереност ми позволиха да взема и втория сет", сподели след срещата Иснър, който изравни най-доброто си постижение в турнира с достигането си до 1/8-финалите.

В спор за място на 1/4-финалите Иснър ще срещне канадеца Милош Раонич, когото вече е побеждавал два пъти. Номер 5 в схемата отстрани французина Жереми Шарди с 6:1, 5:7, 7:6(3) в третия кръг.