Григор Димитров приключи участието си на силния турнир по тенис в Маями. Най-добрият български тенисист загуби от американеца Джон Иснър с 6:7(2), 2:6 за 1 час и 16 минути игра в последната среща от 1/16-финалите на надпреварата. Това бе първа среща между двамата, но Гришо не успя да се противопостави на 208-сантиметровия гигант, завършил двубоя с 15 аса.

Димитров само веднъж бе прескачал този етап, и сега отново не успя да покаже достатъчно голяма психическа устойчивост, за да продължи напред. Непредизвикана грешка от бекхенд костваше на българина първия сет, а комбинация от необясними пропуски и двойна грешка помогнаха на американеца във втората част.

Григор Димитров (България) – Джон Иснър (САЩ) 6:7 (2), 2:6


ПЪРВИ СЕТ
В първата част двубоят бе равностоен и всеки печелеше подаванията си. Григор Димитров обаче го правеше доста по-лесно от американеца, който на два пъти бе поставен в трудни ситуации. В третия гейм българинът имаше две точки за пробив, но американецът успя да се спаси и удържа подаването си. В петия гейм Гришо на три пъти стигна до равенство 40:40, но не и до точка за пробив и в крайна сметка Иснър отново спечели подаването си. Двамата тенисисти докараха нещата и до тайбрек, в който при 3:2 точки Иснър направи два поредни мини-пробива и спечели със 7:2 точки, за да поведе в мача.

ВТОРИ СЕТ
След два разменени гейма в началото на втория сет Гришо направи двойна грешка за 0:30 в третия гейм, а след това се стигна и до 15:40 и две точки за пробив за Иснър, който още при първия си шанс проби подаването на българина. След това американецът затвърди пробива си. В седмия гейм Гришо пак показа колебания и допусна да се стигне до точка за пробив за Иснър. Последва двойна грешка на българина, която подари гейма на американеца за 2:5. В следващия гейм Иснър спечели подаването си и затвори сета и мача с 6:2 в своя полза. Така Иснър се класира за 1/8-финалите, където ще срещне канадеца Милош Раонич.