Александър Томов и фамилиите Манджукови и Инджови "заровиха томахавката", както босът на ЦСКА се изрази при включването си в ефир в предаването "Зона Спорт", където гостува Ивайло Манджуков. Именно членът на Управителния съвет на "червените" призова мажоритарния собственик да се извини за отправените обиди към фамилиите. Томов отрече да е използвал неуместни епитите към Петър Манджуков и Юлиан Инджов.

"Ако имате желание, въпрос на доблест и чест е за вас, моля ви да се извините на господата Манджукови и Инджови за крайните епитети, които бяха използвани, по време на отправените от вас декларации. В името на бъдещето. В декларациите пишеше, че фамилиите искат "да изкормят ЦСКА отвътре, че сме сицилиански фамилии", каза Манджуков-младши, който избра Томов от мобилния си апарат и издейства директното му включване в ефир.

"Манджукови и Инджови никога не са искали да саботират ЦСКА. Ако са искали, щяхме ли да извадим 4 милиона лева за 9 месеца", добави Ивайло Манджуков.

"Не ми вкарвайте думи, които не са присъщи за мен", заяви Томов.

"Не съм изричал обиди. Не само по ваш повод, аз с такива думи не си служа. Нямам представа кой прави това и кой го е направил. Може да съм изпуснал някоя думя, която е била неподходяща, но не е било умишлено. Мога да се извиня за нещо, което съм казал. Ако съм казал без да искам нещо, се извинявам", обърна се Томов към Ивайло Манджуков.

Ето какво каза oще синът на Петър Манджуков:

"Към днешна дата съм член на Управителния съвет на ЦСКА. Искам да уточня, че Петър Мнджуков си подаде оставката като заместник-председател на Надзорния съвет. Това е негово право и желание. Юридически обаче оттеглянето му още не е факт, има процедури. Също така аз съм все още член на УС. Искам да споделя своето огорчение. Говоря и от името на Инджови. Ние сме омерзени и накърнени. Не виждам как може хора, които са отделили от собствените си труд не малък ресурс средства, да бъдат обвинявани за изкормвачи на ЦСКА. Благодарение на нас сега говорим как на ЦСКА му предстои да получи лиценз."

"Няма как да има такава конспирация, и то от страна на едни от основните акционери, които са наляли в клуба 4 милиона лева. Това, че те са се отказали, се дължи на неясното към днешна дата финансово състояние на футболен клуб ЦСКА. Има много неща, които още не са изяснени в пълна степен. Няма как, който и да е разумен инвеститор, да поеме тази тежест без да знае какво е актуалното състояние на ЦСКА."

"Към днешна дата ние нямаме реално прехвърляне на акции към г-н Борислав Лазаров и г-н Милко Георгиев. Това към днешната дата юридически няма как да се получи. Има кредит от г-н Инджов и Манджуков, който е предоставен не на ФК ЦСКА, а на "Лира Инвестмънт". Не мога да ви кажа какъв е процентът на лихвата, тъй като не съм запознат в точност. Когато има договор за кредит, няма как да няма лихва. Нещата се случват, от наша гледна точка - фамилия Инджови и фамилия Манджукови. Не виждам нищо лошо да се отъждествявам с името на баща ми. Господин Инджов и господин Манджуков декларираха ясно, че са готови да прехвърлят акциите на определени трети лица, имаше и декларация за това. Те си спазиха обещанието към цялата "червена" общност. Искаме извинение от тези, които ги обвиниха в лъжа."

"Мажоритарен собственик на ЦСКА е "Лира Инвестмънт". Неин представител е Александър Томов. Той има ясен план как в следващите дни да се извършат належащи плащания, с които да се подсигури лиценза и да се довърши сезона. Ние сме готови да помагаме. Обещали сме премии за мача с Лудогорец и съм оторизиран да обявя, че имаме желание да стимулираме отбора за предстоящата важна среща. Още един акт на добронамереност, на добросъвестност."

"Реално прехвърляне на акции се осъществи днес, но от господин Петър Манджуков към господин Ивайло Манджуков - около 300 хиляди акции."

"Между фалит и ликвидация има много голяма разлика. По силата на договора за кредит, в продължение на обещанието на Манджуков и Инджов, да прехвърлят своите акции, феновете искат да придобият акциите, заложени от Томов към Манджуков и Инджов. Искаме да има финансов одит, втори изпълнителен директор, и да започне промяна, за да се намери стабилен инвеститор, който да помогне за постигането на големите цели на ЦСКА."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015