Мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов категорично отхвърли възможността да води преговори с благодетеля на Литекс Гриша Ганчев за финансова помощ за „армейците“. Той внесе повече яснота около лиценза за европейските турнири, връщането на парите по отпуснатия кредит от Петър Манджуков и Юлиaн Инджов, а също така отговори и на искането на привържениците да им бъдат прехвърлени всички акции на клуба.

"Не, изключено е Гриша Ганчев да поеме ЦСКА. Няма нищо подобно. Срещата ни не бе свързана с клуба", заяви Томов пред Livesport и bTV.

"Смятам, че с лиценза няма да имаме проблеми. Направихме три големи неща през последните пет дни - платихме заплатите и отборът се готви за важния мач с Лудогорец. Второ - с имоти на ЦСКА покрихме нуждите към НАП, тоест НАП е обезпечен и има време да върнем 4 млн. и най-накрая култивирахме достатъчно средства, за да спасим лиценза", обясни босът на ЦСКА.

"Ако Манджуков и Инджов са склонни да отложат вземанията си с две седмици, то мисля, че няма да имаме проблем с лиценза. „Армейците“ да бъдат спокойни. За мен на първо място е проблемът с лиценза, а после задълженията към Манджуков и Инджов. Все пак това е ЦСКА. Ако не са съгласни, то те ще вземат клуба и нека бъдат така добри да плащат. Толкова е просто. Ако иска някой нов да влезе, аз ще съм доволен, защото търся партньор. Аз съм осигурил средства за лиценза, a също и такива, за да може спокойно тимът да завърши сезона", продължи Томов.

"Без ясна структура на собствеността не можем да говорим за ново IPO", каза босът по повод забраната на Комисията за финансов надзор, която спря ЦСКА от публично предлагане на акции.

"Движим се към две неща - от няколко месеца имаме работа с голям генерален спонсор, който е външен. Говорим за голяма компания, но колегите искат да видят дали ще се класираме за евротурнирите. Колкото до вътрешни споснори – ще ние е по-трудно, защото говорим за по-малки компании", каза Томов.

"Можем да платим за лиценза. Това, което най-много ме е ядоса и бях по-остър към колегите е, че се отказаха в последния момент. Не може преди 10 дни да казват, че влизат в клуба и да се откажат накрая. Ако ще влизат в клуба, няма проблеми. Аз пак ще помагам. Ако няма да влизат, ги моля да ни дадат отсрочка и ще се получат парите", отправи призива си Томов към Манджуков и Инджов.

"Феновете трябва да получат акции, но преди това да се случи, трябва да се осигури финансирането на клуба. Стойчо Младенов ще се върне в клуба, но не като треньор. Той ми заяви, че ще се върне и дори ще работи без пари до лятото. Това е човек, който е направил много за ЦСКА", завърши Томов.

Припомняме, че вчера Стойчо Младенов разкри пред БЛИЦ, че ще работи без пари за любимия клуб, ако се върне в ЦСКА.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015