Един полицай и още близо 30 000 души никога няма да забравят загубата на Гибралтар с 1:6 от Шотландия в квалификациите за Евро 2016. Не защото са допуснати толкова попадения, а заради вкарания един гол. През 2013 година малката британска територия бе интегрирана към УЕФА и се включи в битките за класиране на големия форум. Тимът е в група „Б” и е с актив от 5 загуби и голова разлика 1:27.

Това едничко попадение снощи обаче направи местните жители изключително щастливи, а един полицай се превърна в герой. Лий Каскиаро вкара първия гол за Гибралтар в професионалния футбол в 19-ата минута на срещата със Шотландия.

222.jpg

Лий е част от полуаматьоския тим Линкълн Ред Импс, а през седмицата работи в местното полицейско управление. 33-годишният футболист има двама братя, като те също са част от националния тим на страната. Райън Каскиаро е защитник, а Кайл Каскиаро нападател като героя Лий.

2333.jpg

Каскиаро не е като обичайните футболисти. Той обича да хапва стабилно всякакво месо, а когато е в отпуск,си пийва с удоволствие  водка още от обяд. Бирата също е сред любимите му питиета, а когато отива на заведение, си поръчва Тиа Мария и запалва от любимите си пури.

"Дори не съм си помислял, че ще отбележа първия гол. Просто се присъединихме към УЕФА и започнахме редовна подготовка. През целия си живот тренираме където можем и играем на всякакви импровизирани футболни игрища. Допреди 2-3 години дори не мислех, че ще играя някога за националния отбор на Гибралтар. Не вярвах, че УЕФА ще ни приеме. Днес ние сме на друго ниво и се опитваме да играем добър футбол”, заявява героят Каскиаро, който е получил почивен ден от полицейското управление, но във вторник трябва да бъде в службата.

"Не мисля, че съм герой. Все пак загубихме с 1:6. Радвам се, че вкарах това попадение. В момента се чувствам като рок звезда", допълва полицаят.