Георги Христов се завърна на терена при победата на Тампа Бей Роудис с 2:0 над Джаксънвил Армада в последен мач от предсезонната подготовка на отбора. Българският нападател, който пропусна последните две контроли на тима, започна като титуляр и бе заменен в 59-ата минута.

Кийт Саваж откри резултата в 43-ата минута, след като непосредствено пред голлинията засече продължена от Стефан Антонийевич топка. В 58-ата пък резервата Браян Шивър се възползва от подаването на Робърт Ернандес и с първото си докосване на топката удвои - 2:0. До края на срещата Роудис се постара резултатът да не се промени. Добрата игра в защита позволи на Джаксънвил да отправи само един удар до края на проверката.

В събота, 4 април, Георги Христов и компания стартират участието си в Северно-американската сокър лига (НАСЛ). В първия кръг на сезон 2015 Тампа Бей гостува на Сан Антонио Скорпиънс. Седмица по-късно  южняците приемат шампиона на НАСЛ за 2014 и нов член на МЛС от 2018 година - Минесота Юнайтед.

За 30-годишния пловдивчанин това е трети сезон във втората по сила дивизия на САЩ. В предходните два той завърши като голмайстор на тима съответно с 12 и 9 гола. 2015-а е последната му година по договор, в който е записана опция за подновяване за още две.
Светослав Костадинов/БЛИЦ