Тодоре, г-н Батков, дай си акциите на мен! И аз като тръст „Синя България” и националния клуб на привържениците съм фен на „Левски”. Дори бих казал, че съм ходил на повече мачове на тима от много от членуващите в двете организации. А щом те искат акции, значи мога и аз. Искам ги сега и безвъзмездно.

Защо точно аз? В моя полза мога да кажа, че не използвам журналистическата си акредитация, а си купувам билет за мачовете, на които имам възможност да отида. Не бях долу при колегите по време на баскетболното спасително шоу, а бях горе в агитката, дадох си 10 лева за пропуск, дарих и по време на мача и пях с пълно гърло. На юбилея също не бях при журналистите, не бях в сектор „А”, а във „В”. Платих си билета, дадох своя дан. Но не членувам нито в тръста, нито във фенклуба. Макар да са ме канили, макар да познавам много хора в двете организации, да комуникирам с тях и да имам добро мнение като цяло. Липсата на членство обаче не ме прави по-малко левскар, нито по-малко заслужаващ безвъзмездно акции. И аз мога да събера 500 човека, които да ме подкрепят за искането ми за акции. И те ще дадат по 20 лева, а някои и повече. Наслушах се на искания и приказки, и се нагледах на бездействия.

Какво ще получиш ти, Тодоре, в замяна? Нищо, но от сърце. И аз като тях мога да те изпратя с шут в задника и някоя цветуща псувня. Искам го, повярвай ми. Значи ставам още по-подходящ за акциите ти. И, Тодоре, искам ти и автомобила! Защо ли? Защото не ми харесва как караш, а и съм фен на марката...

Идиотско, нали? А сега сериозно.

Когато искаме нещо, трябва да дадем нещо. Не да обещаем, а да го ДАДЕМ! Няма нищо безплатно на този свят. „Левски” има часове, за да спаси лиценза, а организациите абдикираха точно преди този момент и в този изключително труден период. Защото не си получили обещаните 15%.

А какво дадохте насреща, господа от двете организации? Едните направиха повече пресконференции и казаха повече безсмислени неща от Тодор Батков за 11 години в „Левски”. Казаха и много смислени, но само ги казаха. И пак нищо не доказаха и не направиха. Другите подкрепят силно, но и правят много поразии. Прекъсват мачове, опитват да нахлуят на терена.. И донесоха солидни финансови загуби на клуба. На любимия им клуб.

И на мен не ми харесва как Батков управлява „Левски” последните няколко години. Но някой има ли алтернатива? Тръстът има ли човек, който да дойде с пари и да оправи положението? Не! Феновете имат ли такъв човек? И те не! Следователно докато не се намери някой, който да купи клуба, то той ще бъде в ръцете на адвоката. И с право. А ние? Ние можем просто да помагаме, като посещаваме мачове с билетче, даряваме и се държим културно на трибуните, за да няма глоби и двубои, които да гледаме само по телевизията.

"Левски" ще има лиценз и пак Батков ще го спаси. А когато положението се успокои, онези сигурно пак ще започнат с исканията за акции срещу... мърчъндайз.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ