Треньорът на Литекс Красимир Балъков получи поредното признание за качествата си. Бившият национал, който вчера стана на 49 години, е сред вариантите за треньор на австрийския гранд Аустрия (Виена). „Виолетовите“ мислят след края на сезона да се разделят с настоящия наставник на тима Гералд Баумгартнер.
 
„Имам 38 кандидатури, които разглеждам. Някои от тях твърдо отпадат, тъй като новият ни треньор не трябва да има минало в Аустрия (Виена). Задължително условие е да говори немски“, заяви спортният директор на клуба Франц Волфарт пред в. „Йостерайх 24“.
 
Заради поставеното условие новият треньор да няма минало в Аустрия (Виена) от вариантите отпадат Манфред Шмид (помощник-треньор на Кьолн), Ралф Хасенхютъл (наставник на Инголщад), Дамир Канади (Алтах), Рашид Рахимов (Терек) и Тони Полстер (Вийнер Виктория).
 
Освен Балъков като силни кандидати за треньорския пост на Аустрия (Виена) се считат още Мурат Якин (Спартак Москва) и безработните Звонимир Солдо, Бруно Лабадия, Мирко Сломка, Петер Нойрурер и Сами Хупия. Красимир Балъков и Франц Волфарт бяха съотборници в Щутгарт в края на ХХ век.
 
Аустрия (Виена) в момента заема седма позиция в класирането на австрийската Бундеслига и изостава на осем точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите. Тимът е на 1/4-финал за националната купа, където ще играе с втородивизионния Капфенберг.