Португалия победи Сърбия с 2:1 на стадион „Да Луж” в Лисабон и оглави временното класиране в група I на квалификациите за европейското първенство по футбол във Франция през 2016 година.

Иберийците поведоха още в 10-ата минута, когато Фабио Коентрао центрира отдясно, а бранителят Рикардо Карвальо реализира с глава за 1:0. До края на първата част интересните положения пред двете врати не бяха кой знае колко и резултатът остана непроменен.

Далеч по-динамично се развиваха нещата след почивката В 61-ата минута сърбите изравниха с феноменално попадение на Неманя Матич, който след центриране на Петрович с нещо средно между задна и странична ножица не остави никакви шансове за Руи Патрисио – 1:1.

Радостта на гостите от изравнителния гол бе твърде кратка, тъй като в 63-ата минута Фабио Коентрао направи страхотна комбинация с Жоао Моутиньо и преодоля вратаря Владимир Стойкович.

Кристиано Роналдо получи шанс да стреля от пряк свободен удар в добавеното време на срещата, но шутира право в стената и в крайна сметка завърши мача без попадение.

След третата си победа в групата Португалия излезе начело в с 9 точки от 4 мача. На второ и трето място с по 7 точки са Дания и Албания, които са изиграли същи брой срещи. Сърбия на практика загуби шансове за класиране на Евро 2016, заемайки предпоследното четвърто място само с 1 точки, колкото има и последния Армения.

Португалия - Сърбия 2:1
1:0 Рикардо Карвальо (10), 1:1 Неманя Матич (61), 2:1 Фабио Коентрао (63)
0.9POR.jpg