Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви, че за да имаме силен национален отбор е нужно „Левски” и ЦСКА да бъдат силни. Легендарният ни футболист смята, че тимът на Ивайло Петев трябва да съжалява за изпуснатата победа срещу Италия снощи. Двата тима направиха 2:2 в европейска квалификация, като България водеше в резултата до 84-ата минута.

"За съжаление колосите си са зле. А когато това е така, няма как да имаме силен национален отбор. Моите уважения към Лудогорец, Литекс, Берое, „Ботев” (Пловдив), но „Левски” и ЦСКА трябва да са силни, за да може да имаме и силен национален отбор. Материалната база също е много важна", коментира вицепрезидентът на БФС пред ТВ7.

„С оглед на това, което показаха момчетата, трябва да съжаляваме, че не победихме Италия. Но трябва да бъдем обективни – италианците са световна сила, имаха своите положения и те. Все пак футболът се играе за голове. Мачът завърши 2:2 и аз мисля, че можем да бъдем доволни”, заяви още Лечков.

„Единственото предимство на отбори като Италия е, че футболистите играят в по-силни първенства. На всеки един пост имат изявени състезатели, че и по двама. За голямо съжаление ние нямаме толкова добро първенство и нямаме по двама на пост", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Ние изпуснахме много ценни точки и напълно естествено е картите да се разбъркат. Сега дойде ново лице. Аз му пожелавам на Ивайло Петев още по-големи резултати, да гони дивото и ако можем да стигнем до бараж. В една такава квалификация трябва да се разсъждава мач за мач", каза Лечков по адрес на треньорската смяна в националния отбор.

Нашата група "Н" за европейските квалификации