Григор Димитров изрази задоволство от играта си за бързата победа над Вашек Поспишил. Първата ракета на България спечели с 6:2, 6:2 за 59 минути и се класира за третия кръг на силния турнир в Маями.

"Чувствам се много добре, защото това бе първият ми мач, в който печеля без да загубя сет от доста турнири насам. Денят беше добър за мен. Мисля, че показах добър и стабилен тенис и не дадох много шансове на съперника", каза Григор.

"Бях много нетърпелив да изляза на корта. Тук винаги е специално за мен, защото съм играл още като юноша и имам хубави спомени. Що се касае до играта на Поспишил - бях наблюдавал първия му мач и знаех какво да очаквам. Преследвах шанса си, когато имах възможност на негов сервис и това ми донесе успех", добави той.

"Всеки тенисист трябва да напипа ритъма си. Началото на всеки нов сезон не е лесно, особено ако е след година като тази, която имах аз през 2014-а. Имах някои препятствия през новия сезон, но трябва да намеря верния път.

Мисля, че нещата си идват по местата си и се справям добре. Най-доброто тепърва предстои. Начинът, по който започнах турнира, дава самочувствие и е добра основа да продължа уверено напред", завърши Григор.