Марица победи гостуващия Тунджа (Ямбол) с 2:0 в мач от 23-ия кръг в Югоизточната "В" група. "Жълто-сините" надиграха съперника, като пропуснаха да спечелят с доста по-изразителен резултат.

Още в началото се заредиха атаките към ямболската врата. Пропуски направиха Кристиян Павлов, Виделен Сердарски и Християн Христев. В 24-ата минута главният съдия Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Ямболският вратар събори в наказателното поле Християн Христев - Хъскито, който в противен случай излизаше на празна врата. За Христев не бе проблем да реализира дузпата за 1:0. Последваха нови пропуски на Атанас Савов и Кристиян Павлов. В 35-ата минута Ахмед отмени гол на Атанас Савов поради засада. След удар към вратата, защитник изби топката от голлинията, тя попадна в Савов, който вкара. Ахмед и помощникът му обаче решиха, че при това положение е имало засада и не зачетоха попадението.

В 40-ата минута отново Християн Христев вкара за 2:0 с хубав диагонален удар. До края на полувремето маричани се опитаха да вкарат трети гол, но това не се случи. Гостите пък получиха правото да изпълнят двоен удар, но това не им донесе нищо.

През второто полувреме пропуските пред вратата на гостите продължиха. Такива направиха Християн Христев, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски и Кристиян Павлов. Влезлият на полувремето Ирфан Юсеинов на три пъти излизаше сам срещу вратаря, но вместо да подаде към съотборник и в трите ситуации завършваше атаките сам, като това не доведе до нов гол. В края на мача футболист на Тунджа стреля под гредата, но Стефан Йонов успя атрактивно да избие в корнер. До последния сигнал на Ахмед Ахмед нови попадения така и не паднаха и маричани пропуснаха да си оправят головата разлика, но спечелиха първа победа от игра за 2015 година.

Марица остава на третата позиция с 35 точки. Водач в Югоизточната "В" група е Поморие с 43, пред Евроколеж с 37. Тунджа е девети с 27 точки.

На 1 април воденият от Петър Курдов Марица приема Спартак в пловдивското дерби. Мачът е от 19-ия кръг, който бе отложен заради лошото време в началото на месеца и бе допълнително насрочен за тази дата.

Съставът на Марица: Стефан Йонов, Галин Георгиев, Николай Ангелов (45-Ирфан Юсеинов), Михаил Митев, Кирил Ангелов (65-Стойчо Бебелеков), Атанас Савов (75-Хакан Байрямов), Светлозар Барашки, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски, Кристиян Павлов, Християн Христев