Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля лесно първия си съперник на турнира от сериите „Мастърс” в Маями. Българинът се нуждаеше само от час, за да се справи с канадеца Васек Поспишил с 6:2, 6:2.

С по два пробива в двата сета, с агресивна игра и минимални грешки хасковлията не даде шансове на своя съперник. Димитров записа 100% успеваемост при възникналите точки за пробив, и позволи само две такива възможности за Поспишил, който в предишния кръг отстрани Хуан Мартин дел Потро.

С победата си днес Григор Димитров си гарантира 31 670 долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. В спор за място на четвъртфиналите българинът ще се изправи срещу американеца Джон Иснър.

Григор Димитров – Васек Поспишил 6:2, 6:2

Първи сет
Григор започна много агресивно и бързо стигна до пробива. При последвалото си сервиране хасковлията започна с ас, след което набързо удвои преднината си в гейма – 2:0. Канадецът удържа подаването си въпреки двете спечелени разигравания от Гришо – 2:1.

Димитров изпита леки затруднения при своя сервис, даде две точки на Поспишил, но с мощен начален удар взе своето. Първата ни ракета поведе с 15-30 след два сгрешени форхенда на Поспишил, а пратена в аут топка доведе до нов пробив за Григор Димитров – 4:1.

Григор допусна леки неточности и се стигна до две възможности за брейк за канадеца. Българският тенисист обаче показа нерви и класа и успя да вземе подаването си – 5:1. Поспишил с мъка спечели своя сервис гейм, но Димитров затвори откриващия сет след само 31 минути с безупречен сервис гейм, в който не даде дори точка на съперника си.

Втори сет

Димитров дръпна с 30-0 при сервиса на своя съперник, но с много мъка Поспишил успя да спечели подаването си. Григор нямаше проблеми при псоледвалото си подаване и набързо изравни – 1:1. Канадецът поведе с 30-0, когато последва едно от най-атрактивните разигравания в днешния мач, в което ретурът на Григор прехвърли съперника му и Поспишил бе принуден да изпълни хот-дог, но с технично отиграване на мрежата българинът заслужи точката и аплодисментите на публиката. Все пак канадецът успя да поведе с 2:1.

От тук до края на срещата на корта имаше само един тенисист. Григор Димитров даде на своя съперник да спечели едва четири разигравания и приключи срещата точно за 60 минути.