Президентът на БФС Борислав Михайлов изтъкна след заседанието на Изпълкома, че никой не иска "А" група без ЦСКА и "Левски". Босът на футболната ни централа даде пресконференция след сбирката на "Иван Асен II", като най-напред говори за решението в отборите от "А" група от сезон 2016/2017 задължително да започва по един български футболист до 21 години.

"Имаше предложение за трима, двама, един плюс един... Това нещо го няма в Европа и затова имаше много спорове. Ние правим прецедент в Европа. Може да имаме дори юридически проблеми във времето. Правим го с цел да помогнем да се изграждат млади футболисти, които впоследствие да бъдат полезни за националните отбори. А и кой президент на клуб не иска да се създават таланти, които след това да бъдат трансферирани за добри суми", коментира Боби Михайлов, след което говори и по така горещата тема с лицензите на "Левски" и ЦСКА.

"А" група без "Левски" и ЦСКА е трагичен план. Все пак Глазгоу Рейнджърс отиде в четвърта дивизия на Шотландия, видяхте какво стана. Аз съм играл в "Левски" и съм станал голям вратар заради мачовете с ЦСКА. Никой не иска ЦСКА и "Левски" да не бъдат в "А" група. Надявам се тези два клуба да се пооправят, но си има правила. Изпълкомът не се занимава с лицензи. Лицензионната комисия е платена от УЕФА, за да гледат документите както трябва. После има Апелативна към Лицензионна. Сроковете са ясни за всички. Знаят какви са правилата. Надявам се Изпълкомът да не взима каквито и да е решения за лицензите", добави Борислав Михайлов.