България приема Италия в мач от Група „Н“ на квалификациите за Евро 2016. Срещата на стадион „Васил Левски“ е днес от 21:45 часа и се явява официален дебют на Ивайло Петев начело на националния отбор.
 
В последния момент пред Петев се появи проблем. Той е свързан с настинка на Петър Занев, който най-вероятно няма да може да вземе участие в мача. Новият национален селекционер готви и една изненада за италианците. На вратата най-вероятно вместо Владислав Стоянов ще застане Николай Михайлов. Атаката на „лъвовете“ ще бъде водена от Ивелин Попов.
 
Италианците са в София в ролята не само на фаворит, но и на отбор без загуба в групата. До момента „адзурите“ имат 3 победи и едно равенство. Освен това италианският национален отбор е специалист в квалификационните мачове. В последните си 44 такива срещи „Скуадра Адзура“ няма поражение (33 победи и 11 равенства). Последната загуба в квалификация е на 6 септември 2006 – 1:3 от Франция.
 
Селекционерът Антонио Конте имаше проблеми в подготвянето на състава за мача в София. От групата в последния ден отпаднаха Мануел Паскуал и Клаудио Маркизио. Заради контузията на футболиста на Ювентус Конте беше подложен на критики и той беше бесен по време на вчерашната си пресконференция. Специалистът намекна, че може да напусна поста си и това предизвика провеждането на спешна среща с управата на италианската федерация тази сутрин.
 
България – Италия
 
Днес от 21:45 часа
по БНТ 1 и БНТ HD
София, „Васил Левски“
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Николай Михайлов,Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Александър Александров, Йордан Минев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Георги Миланов, Михаил Александров, Ивелин Попов
Наказани: няма
 
Италия: Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали, Лука Антонели, Антонио Кандрева, Андреа Бертолачи, Матео Дармиан, Марко Верати, Симоне Дзадза, Чиро Имобиле
Наказани: няма
 
Баланс: 17 мача, 2 победи за България, 6 равенства, 9 победи за Италия, г.р. 14:30


Нашата група "Н" за европейските квалификации