Канадският лекоатлет Доундри Барнаби се удави докато е плувал в океана в петък по време на тренировъчен лагер на карибския остров Сейнт Китс. 24-годишният атлет, роден в Ямайка, представяше Канада в бягането на 400 метра на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.
 
„Това е много голяма загуба за нашия спорт. Доундри беше невероятен атлет и много добър човек. От името на нашата федерация искам да изкажа съболезнованията си на семейството на Барнаби. Ще направим всичко, за помогнем на неговите близки, за да се справят с трагедията“, заяви Рой Гай, изпълнителен директор на Канадската федерация по лека атлетика.
 
От федерацията разкриха, че Барнаби е изчезнал, докато е плувал заедно със свои съотборници. Според останалите атлети от отбора той е бил повлечен от подводно течение и въпреки опитите си, те не са успели да го спасят. Тялото на бегача е открито в 3:30 часа след обяд.
 
Доундри Барнаби получава канадско гражданство през 2012 г. и след това участва от името на новата си родина на олимпийските игри. Последното международно състезание се негово участие бяха Игрите на Британската общност през 2014 г. в Глазгоу.