Главният акционер на ЦСКА Александър Томов беше гост в предаването „Тази събота“ по „Би Ти Ви“. Той коментира призива на феновете да им даде акциите и да последва примера, който вчера Юлиян Инджов даде. Политикът призна с ръка на сърцето, че нищо не е откраднал от ЦСКА, за да се облагодетелства.
 
„Фенове на ЦСКА искат да им се прехвърлят акциите на клуба. В това няма нищо лошо. Това е моя стара идея. Важното е тези фенове да могат да издържат клуба“, коментира Александър Томов.
 
„Инджов преди десет дни държеше всички акции в клуба, но той се отказа. Нямам доверие на този човек. Аз прехвърлих безвъзмездно акциите, а ангажимент на Инджов бе да заплати възнагражденията на играчите, но той се отказа в последния момент. Беше направен извънреден план тези дни. Вчера бяха платени заплатите на футболистите“, обяви политикът.
 
„За лиценза за необходими около 800 000. Тези пари могат да се намерят, още повече, че тази дата - 31 март, не е сакрална. Може да има отлагане на някои плащания“, призна главният акционер в ЦСКА.
 
„Тези разходи от над 14 милиона, за които Манджуков пита, отдавна сме разкрили пред феновете и обществеността как са похарчени. Около 4,9 милиона са за първия отбор, с други близо 4 милиона са погасени стари задължения. Около 2 милиона са текущи разходи и т.н.“, обяви Томов.
 
„Това, за което Петър Манджуков е прав, е, че треньорското ръководство получава повече пари. През миналата година Стойчо Младенов е взимал около 20 и няколко хиляди лева. През тази година автоматично възнаграждението му се увеличава спрямо неговия договор, т.е. той получава около 32 хиляди. Категорично заявявам, че в Лудогорец генерално разходите за заплати са по-големи. ЦСКА има тавана на заплатите от 15 000 лева. Ако се свали рязко заплатата, се сваля и отборът в класирането“, обяви шефът на „армейците“.
 
„Неетичен е въпросът колко пари имам в джоба. Но аз твърдя, че всички в ЦСКА – Котев и Тодоров, са вадили пари от собствения си джоб. Не всички са като Кирил Домусчиев, който има заводи и Морски флот. Истината е, че ако имаше един Кирил Домусчиев, в ЦСКА щеше да е по-добре. В ЦСКА има пълна прозрачност. Ако някой иска това да спре, няма да мине номерът“.
 
„Аз лични средства не съм влагал. Различни фирми, свързани с мен, са давали пари на ЦСКА и това ще бъде показано. Това са фирмени средства, осчетоводени перфектно. Никога не съм откраднал от ЦСКА, за да се облагодетелствам лично. Томов никога в живота не пипа чуждо“, завърши Александър Томов.