Дъждът, който се изсипа над Маями през изминалата нощ обърка плановете на Григор Димитров. Заради пороя много мачове бяха прекратени и отложени, което наложи промяна в днешната програма.
 
Първоначално срещата между Гришо и Вашек Поспишил трябваше да бъде втора на централния корт след двубоя между Каролине Возняцки и Кая Канепи. След това обаче между двете срещи бяха сложени мачовете на Жо-Вилфред Цонга с Тим Смичек и на Серина Уилямс с Моника Никулеску.
 
Така двубоят между Григор Димитров и Поспишил се оказа четвърти в програмата на централния корт и вместо към 19:00 часа, както се очакваше предварително, сега ще започне най-рано около 22:00 часа.
 
Това ще бъде трети сблъсък между двамата. Българинът води с 2:0 победи до момента. Той надигра канадеца с 6:4, 6:7(5), 6:2 на турнира в Токио през 2012 г., а на миналогодишното издание на надпреварата в Базел спечели доста по-категорично с 6:2, 6:2. Двамата се познават много добре още от юношеските си години и дори достигнаха заедно до финала на двойки на US Open при 18-годишните.
 
Ако Григор Димитров отново успее да преодолее съпротивата на Поспишил, ще спори за място на четвъртфиналите с победителя от мача между Джон Иснър и Андрей Рубльов.