Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна драматично от турнира в Маями. Нашето момиче загуби от италианката Флавия Пенета със 7:6 (1), 3:6, 3:6 в мач от втория кръг.

Сблъсъкът се превърна в драма, в която зрителите видяха цели 17 пробива. Мачът продължи 2 часа и 22 минути.  Особено оспорван беше третият сет, който започна с четири пробива. После Пиронкова най-после задържа сервиса си, което не беше правила от 11-ия гейм на първия сет. Пенета обаче проби за 4:3, а после затвърди следващите два гейма категорично на „нула”, за да спечели и мача.

При евентуален успех първата ни ракета също щеше да си заработи чек за 31 670 долара, както и 60 точки за ранглистата, а в следващата фаза можеше да играе срещу Виктория Азаренка или Йелена Янкович.

Това беше пети сблъсък между Цвети и италианката. Флавия вече води с 4:1 победи. Пиронкова беше спечелила последната им среща в началото на 2015 г. в Сидни, но сега противничката й взе сладък реванш.

По-рано днес Сесил Каратанчева също отпадна от силния турнир. Третата ракета на България загуби мача си от втория кръг срещу Гарбине Мугуруса с 1:6, 3:6. Съперничката на Сесил е №19 в световната ранглиста.