Англия разгроми очаквано Литва с 4:0 в европейска квалификация от група Е. Това беше пети пореден успех за „Трите лъва”, с което те са убедителни лидери във временното класиране с пълен актив от 15 точки и голова разлика 15:1. Срещата ще се започни и с отличния дебют на новата звезда на английския футбол Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм се появи на терена като резерва в 72-ата минута на мястото на Уейн Рууни и секунди по-късно се разписа с първото си докосване до топката, за да фиксира крайното 4:0. Хари засече с глава центриране на Стърлинг. От началото на сезона Кейн има вече 30 гола.

Вратарят на гостите Гиедриус Арлаускис извади топката от мрежата си още в 7-ата минута, когато Рууни го простреля с глава от непосредствена близост. Това бе попадение №47 за него с националната фланелка. Уейн вече е само на един гол зад Гари Линекер и на два зад сър Боби Чарлтън в класацията за най-резултатен голмайстор на Англия за всички времена.

Малко по-рано капитанът на Манчестър Юнайтед бе ударил и гредата. Рууни повтори упражнението и в 19-ата минута. Малко преди почивката Дани Уелбек се разписа за 2:0, след като засече остро центриране на Джордан Хендерсън, а след това топката срещна и тялото на капитана на Литва Тадас Киянскас, за да спре зад голлинията. В 58-ата минута Рахийм Стърлинг направи преднината на домакините класическа с удар отблизо.

В друг мач от групата Швейцария би Естония с 3:0. Разписаха се Фабиан Шер (17), Гранит Джака (27) и Харис Сеферович (80).
Словения пък размаза пълния аутсайдер Сан Марино с 6:0. Точни бяха Йосип Иличич (10), Кевин Кампъл (47), Андраш Щруна (50), Миливое Новакович (52), Деян Лазаревич (75) и Бранко Илич (88).