Селекционерът на България Ивайло Петев беше провокиран от италиански журналист по време на пресконференцията си. Спецът беше попитан дали не се притеснява, че ще бъде съблечен, както му се случи преди година и половина на „Герена”. Въпреки заяждането Петев успя да запази спокойствие и отговори достойно. "Не, не се притеснявам от провокации от страна на фенове. Ни най-малко. Не очаквам никакви проблеми, обясни Петев.

- Не искам да коментирам кризата с контузии в лагера на съперника. Моят приоритет е отборът ми. Никой не е застрахован от контузии, това е напълно нормално за нашия спорт. Италия има добър разширен състав, затова напълно нормално приемам ситуацията при съперника.

Не, колебания относно състава нямам. Вие утре сами ще я видите стартовата единадесеторка. Утре сами ще видите как ще изглеждаме. Аз съм сигурен, че ще изглеждаме добре. Имаме разговори, говорили сме. Всички знаем за какво излизаме на терена утре. Трябва да бъдем ръка за ръка заедно и дано да се зарадваме с успеха. Трябва да търсим играта и в хода на мача да бъдем все по-убедителни. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да се представим добре. Дай Боже, нищо да не се случи в последната тренировка и някой да отпадне поради някаква причина. За капитанската лента ще кажа утре на разбора непосредствено преди мача.

Надявам се в утрешния ден да имаме ситуации за гол и да отбележим още в първата от тях. Важното е отборът да играе добре и да създава положения, за да бъде по-лесно за всички. Успях да изгледам доста мачове на Италия в последните месеци. Това е един доста добър и балансиран отбор. Утре ще се види колко добре сме ги разузнали, но по-важното е как ще изглежда нашият отбор.”

След пресконференцията тази вечер Петев изведе футболистите си за официалната тренировка на "Васил Левски". Заниманието започна в 21:30 часа и беше открито за журналистите в първите 15 минути.

Както е известно, евроквалификацията България - Италия е утре от 21:45 часа.



Нашата група "Н" за европейските квалификации